Terug
Test our products

Test our products

7 February 2024

Platformrelease in de kijker: Whitelists – geef laadpasbezitters de mogelijkheid om (kosteloos) te laden aan jouw laadinfrastructuur

We zijn ons bewust van de behoefte aan flexibiliteit en maatwerk als het gaat om het beheren van je laadinfrastructuur. Velen van onze klanten beheren laadpunten voor verschillende eindgebruikers – van bewoners tot werknemers en van gastbezoekers tot klanten. Wil je je werknemers gratis laten laden aan de laadinfrastructuur op jouw bedrijfssite? Dat kan! Creëer een whitelist, een vooraf goedgekeurde lijst van laadpassen die gemachtigd zijn om (kosteloos) gebruik te maken jouw laadinfrastructuur. Voeg de laadpassen van je werknemers toe aan deze whitelist en alleen zij kunnen genieten van (gratis) laadsessies op jouw bedrijfssite.

Het concept van een whitelist in de wereld van laadinfrastructuur

Een whitelist van laadpassen verwijst naar een geautoriseerde lijst van laadpassen die gemachtigd zijn om (gratis) gebruik te maken van een specifieke laadinfrastructuur. Het principe van een whitelist is gebaseerd op het idee dat alleen de laadpassen die op de lijst staan, toegang krijgen tot het laden van elektrische voertuigen op een bepaalde locatie.

Beperking van toegang tot laadinfrastructuur via een whitelist

Door het opstellen van een whitelist kunnen beheerders van laadsystemen of laadpunten de toegang tot het laden beperken tot specifieke laadpassen. Dit kan handig zijn in situaties waarbij een bepaalde laadinfrastructuur is bedoeld voor specifieke gebruikers, zoals bijvoorbeeld werknemers van een bedrijf, abonnementhouders of leden van een specifiek netwerk.

Voorkomen van misbruik met behulp van een whitelist

Met een whitelist kunnen onbevoegde gebruikers of laadpassen worden geweerd, wat helpt bij het voorkomen van misbruik of ongeautoriseerd gebruik van laadinfrastructuur. Het biedt een extra beveiliging en zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het laden van elektrische voertuigen op een bepaalde locatie.

Handmatig beheer van de whitelist op het Mobiflow-platform

Het beheren van een whitelist gebeurt op het Mobiflow-platform handmatig, waarbij laadpassen handmatig worden toegevoegd of verwijderd van de lijst. Onze intuïtieve interface leidt je moeiteloos door het proces van het configureren van whitelists.

Hoe configureer je een white list op het Mobiflow-platform?

Lees het in onze FAQ.

Note that our office will be closed from Wednesday, 22nd May, until Friday, 24th May.
For urgent matters, our support team remains operational although with reduced capacity.

X