mobile-menu-open

Verdubbeling aantal Blue-bikes en locaties op komst

deelfiets blue-bike

Geen Blue-bike in je buurt? Da's binnenkort verleden tijd, want het deelfietsbedrijf verdubbelt de komende jaren zijn capaciteit tot 3.400 fietsen tegen 2023!

06/03/2019

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw zegenden maandag 80 extra Blue-Bikes in aan de voorzijde van het Gentse Sint-Pietersstation. Een blauwdruk voor wat nog komt, want Weyts heeft 1 miljoen euro geïnvesteerd in de overname en uitbreiding van het deelfietsssyteem. Tegen 2023 zouden er 3.400 Blue-bikes in omloop zijn en tegen 2025 zal je op 116 verschillende locaties er eentje kunnen ontlenen.

Bezige Blue-bike bijen

Ze hebben precies goeie benen bij Blue-bike, want met de investering wil het tot 30.000 gebruikers 500.000 ritten per jaar laten maken. Getuige ook de nieuwe Blue-bikelocaties die als paddenstoelen uit de grond schieten. Onlangs nog in Antwerpen-Zuid, maar ook in Izegem zagen we de fietsen opduiken. Nu dus een verse vloot aan het Sint-Pietersstation.

Boek ook je Blue-bike met Mobiflow

Ook fervente fietsers komen dus bij Mobiflow aan hun trekken, want deze deelfietsen kan je in 1-2-3 ontlenen met onze app. Wist je trouwens dat Blue-bikes in 93 % van de gevallen gebruikt wordt in combinatie met het openbaar vervoer? Steekt dat nu toevallig ook niet in onze app :-D.

Download Mobiflow
App Store Download ButtonGoogle Play Download Button