mobile-menu-open

Taxi to the rescue: 5 redenen waarom een taxi nemen dik oké is in Gent

Taxi’s, iedereen neemt ze wel eens. Misschien als last resort na een nachtje stappen of als het openbaar vervoer echt geen optie is. Zonde, want in Gent hebben taxi’s zoveel meer te bieden. Hier zijn 5 redenen om je ervan te overtuigen dat een taxi straks een van je favoriete vervoersmiddelen wordt in Gent!

02/02/2018

1. Een taxi: eerste hulp bij winterweer

Gure wind, sneeuw, regen en temperaturen die soms flirten (of zelfs helemaal bezwijken) voor het vriespunt: welkom in Gent tijdens de winter. Niet meteen de meest aangename setting om je met de fiets te begeven op kasseistraatjes en tramspoorlijnen. We don’t need to draw you a map for this one. Een taxirit boeken verhelpt op slag deze problemen. Je komt droog, warm en zonder kleerscheuren toe op je bestemming. Dat maakt een taxirit dus ideaal voor het Lichtfestival hier in Gent dit weekend!

2. Taxi’s brengen je precies tot op je locatie in Gent

Het grootste voordeel van taxi’s is hun grote flexibiliteit. Je kan waar en wanneer je maar wil een taxi boeken, ze zijn (meestal) meteen beschikbaar en ze brengen je precies naar waar je moet zijn. Dat kan je niet zeggen van privéauto’s in Gent, want sinds het circulatieplan is het een no go om je een weg door de binnenstad te banen met je persoonlijke vierwieler. De stad heeft er echter voor gezorgd dat taxi’s wél haast overal door kunnen en klanten in voetgangerszone mogen oppikken en droppen.

3. Taxi’s zijn gewoon de snelste in Gent

Voortgaand op de vorige stelling, klinkt dit waarschijnlijk niet vreemd in je oren: omdat taxi’s haast overal door kunnen in de binnenstad én ze nergens anders moeten stoppen, zijn ze sneller dan privéauto’s en openbaar vervoer. It’s no rocket science.

4. Je taxirit regel je in no time in Gent

Hoewel een taxi heel erg flexibel is, moet je er wel eerst een te pakken krijgen. Standplaatsen spotten of verschillende taximaatschappijen opbellen totdat je een rit gevonden hebt, kost tijd. Gelukkig is dit probleem sinds kort van de baan in Gent dankzij Mobiflow.
Onze app brengt verschillende diensten, waaronder ook verschillende taximaatschappijen, samen in een app. Zo hoef jij maar een verzoek te sturen, want Mobiflow doet de rest van het werk totdat er een bestuurder is gevonden die jou op je bestemming kan brengen.

5. Geen cash? Da’s geen probleem in Gent!

In tegenstelling tot andere landen is het in België vaak enkel mogelijk om je taxirit cash te betalen. Niet altijd handig dus, want je verliest snel tijd als je eerst een bankautomaat moet zoeken. In Gent kan het vanaf nu ook anders dankzij de Mobiflow-app: je regelt én betaalt je rit via de app.

Zelf een taxi boeken? Ontdek snel hoe makkelijk het is met Mobiflow!