mobile-menu-open

Stageplaats Data Analist

Woppa, het einde is voor sommigen in zicht, bijna tijd om af te studeren… Maar misschien toch eerst wat relevante ervaring opdoen vooraleer de arbeidsmarkt te veroveren met je top notch data skills en analytische geest. Bieden wij toevallig geen stageplaats als Data Analist aan zeker!

08/05/2019

Wat doe je op een stageplek bij Mobiflow als Data Analist?

Jij legt onze klanten- en userdata GDPR-approved bloot van onze website, app, partner-platformen, etc. Je analyseert, fileert en onthult onze pijnpunten. Je bepaalt samen met onze digitale nerds welke data interessant zijn om te tracken en hoe dit technisch haalbaar is. Je stelt mee initiatieven voor om de online performance en klantenfunnels inzichtelijk te maken.

Vervolgens maak je analyses op basis van gestructureerde en ruwe data. Je automatiseert processen waar mogelijk en geeft voorstellen voor nieuwe data-analyses. Je presenteert je bevinden met je favoriete rapportage-of visualiseringstool.  Kortom, je vormt mee de schakel tussen marketing, business intelligence en IT om tot de juiste data-inzichten te komen.

Naar wie zijn we op zoek?

Je wordt stiekem een beetje opgewonden van cijfertjes, data, en stijgende grafieken. Maar vooral zijn we op zoek naar iemand met veel goesting, enthousiasme en een ik-fiks-da-wel-mentaliteit. We hoeven je handje niet meer vast te houden en je vult je dag perfect zelf in op basis van je to-do’s. Toch nog hulp nodig hier en daar? Dan kan je rekenen op sensei Steven-san die je met raad en daad zal bijstaan.

We verwachten wel dat je de nodige skills hebt om je taken tot een goed einde te brengen. Je kan dan ook overweg met statistische programma’s als Excel & SPSS, en weet hoe Google Analytics ineensteekt.

Wie mag komen aankloppen bij ons?

  • Studenten burgerlijk ingenieur met interesse in data-analyse.
  • Studenten Handelsingenieur/TEW/informatica die niet vies zijn van een stukje code.

Wanneer kan je bij ons aan de slag?

Wij ruimen graag die extra bureau voor je op tijdens de maanden juli, augustus en september. Je mag zelf kiezen welke datum je aan de slag gaat en hoeveel uren je wil kloppen per dag (maar wel niet in het weekend, want da’s voor te feesten).

Wat bieden wij je aan?

  • Een leerrijke stageplaats in Gent, waar je veel vrijheid krijgt en je dagen zelf mee invult.
  • Een coole werkplek met zicht op dokken waar we in de zomer al eens op het terras durven chillen.
  • Enthousiaste collega’s in een internationale omgeving waar je je snel thuis voelt.
  • Blaas je ons omver met je skills? Dan is de kans groot dat we je meteen een vast contract aanbieden.

Over ons

Vanuit de hipste buurt in Gent, op een scheet van de Dampuurte, doen we bij Optimile (het softwarebedrijf achter Mobiflow) aan mobility magic. Met onze MaaS (Mobile as a Service)-voodoo toveren we via de Mobiflow-app de meest efficiënte, ecologische en economische mobiliteitsoplossingen tevoorschijn. Zo raak je makkelijk en snel per deelfiets, -auto, taxi of openbaar vervoer op ons kantoor voor een eerste kennismakingsgesprek.

Wil je meer weten over deze stageplek of ben je benieuwd naar ons team? Neem contact op met Steven Vande Ryse. Solliciteren voor deze stageplaats doe je via info@optimile.eu.