mobile-menu-open

On the go with Mobiflow: hoe je het Noorden niet kwijtraakt in de stad van het circulatieplan

circulatieplan Gent

Autobestuurders die denken om snel de auto naar de binnenstad te kunnen nemen, zijn er in Gent aan voor de moeite. Sinds de invoering van het circulatieplan is het niet bijster slim om resoluut voor de auto te kiezen. De troonsafstand van koning auto wil echter niet zeggen dat je het Noorden helemaal kwijt moet zijn. Mobiflow to the rescue.

09/02/2018

Neem de fiets

Goedkoop, van deur tot deur en wanneer je maar wil. Fietsen is in Gent misschien nog een van de beste oplossingen om je makkelijk te verplaatsen. Je vindt er alvast genoeg gelijkgestemden: elke dag banen studenten zich door weer en wind een weg door de binnenstad. Bezit je geen stalen ros in Gent? Geen nood! Via Mobiflow kan je erg vlot een Bluebike huren aan Gent-Sint-Pieters of Gent-Dampoort. Handig, niet?

De taxi

Privéwagens en het circulatieplan mogen dan geen match made in heaven zijn, taxi’s zijn dat wel. Deze lucky bastards mogen vaak straten in waar privéwagens geweerd worden. Boek je rit van tevoren via de handige Mobiflow-app. Zo regel je in een paar klikken je vervoer zonder dat je ervoor in de kou een standplaats moet gaan zoeken.

Bussen en trams

Een ander alternatief voor je privéauto, zijn de trams en bussen van De Lijn. Ook zij doorkruisen het Gentse stadscentrum veel vlotter dan privéauto’s. Vooral tijdens de wintermaanden zijn ze ook een goed alternatief voor de fiets: je kan je quasi even snel verplaatsen zonder er verkleumde handen aan over te houden, een win-win als je het ons vraagt! Oh ja, zeiden we al dat je via Mobiflow voor €1.80 het meest voordelige ticket van het moment kan kopen?

Mix ’n match: de mobiliteitsapp

Wat als het mogelijk was om al deze vervoersmiddelen te combineren in 1 app? Toekomstmuziek? Helemaal niet, want via Mobiflow kan je nu deze diensten (en snel nog veel meer) boeken in slechts enkele klikken. Eureka!

Hoe raak jij vlot door Gent? Laat het ons weten door het artikel te delen via sociale media!