mobile-menu-open

NMBS schroeft openingsuren loketten terug, maar niet getreurd

Vanaf 5 augustus is de kans dat je voor een gesloten slagboom staat aan een treinloket net iets groter. De NMBS knipt namelijk in de openingsuren van zo’n 50 treinstation over heel België. Dat betekent dat je bijvoorbeeld ’s namiddags of tijdens het weekend aan het loket geen treintickets meer zal kunnen kopen.

13/06/2019

Online verkoop stijgt

Doordat je treintickets tegenwoordig makkelijk online kan regelen of gewoon met een app kan boeken (no shit Sherlock), is er minder nood aan loketpersoneel om reizigers op hun wenken te bedienen. In 2018 bedroeg de digitale verkoop (+verkoop automaten) twee derde van de totale treinticketverkoop. Hierdoor wijzigen in Vlaanderen 22 stations hun openingsuren: van Gent-Sint-Pieters over Deinze, tot Mechelen en Sint-Truiden.

Je treinticket boeken? Zo gepiept met Mobiflow. Ontdek hier hoe je dat doet.

Nieuwe generatie loketten

Antwerpen-Centraal
Station Antwerpen-Centraal

Toch betekent dit niet meteen dat je straks geen enkele loketbediende zal kunnen aanklampen in een treinstation. De NMBS overweegt wel om de bediendes niet meer in te zetten achter een loket, maar eerder bij een mobiele kiosk in de open ruimtes van een station. Daar kunnen treinreizigers met al hun mobiliteitsvragen terecht, maar ook voor vervoerstickets. In Namen start het eerste proefproject. Verloopt dit succesvol, dan komt Antwerpen-Centraal aan de beurt.

Mobiliteitsgids Mobiflow?

Maar ook Mobiflow blijft niet bij de pakken zitten. Momenteel zijn onze app-bouwers volop in de weer om Mobiflow in een nieuw jasje te steken. En daar komen ook enkele extra functionaliteiten bij. Een daarvan is een mobiliteitsgids in de vorm van een multimodale routeplanner. Deze stippelt voor jou de ideale route uit: de goedkoopste, meest duurzame, of snelste. Tegelijk krijg je realtime updates over vertrektijden en kan je al je vervoerstickets meteen online boeken en betalen. To be continued…

Up-to-date blijven over het nieuws in Mobiflowland? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. 👇