mobile-menu-open

Dit waren de leukste aprilvissen uit de mobiliteitssector

Geen 1-aprilvissen bij De Standaard en VRT NWS te bespeuren dit jaar. Niet meer te veroorloven en wansmakelijk in tijden van fake news, klinkt het. Toch vinden we zo'n aprilvis best wel te pruimen. De volgende jokes sprongen ons in het oog.

03/04/2019

Gas geven op Black Fuel Day

“Met z’n allen de auto in op 1 april. Want zeg nu zelf, het is toch lang niet altijd mogelijk om te voet, met de fiets of het openbare vervoer op je bestemming te raken… Toon je dus maar lekker solidair met iedereen die geen andere optie heeft dan de auto te nemen.” Netwerk Duurzame Mobiliteit lanceerde met deze hilarische oproep Black Fuel Day, en liet zich waarschijnlijk inspireren door de bekendste quote uit de blockbuster Apocalypse Now om zijn allereerste editie aan te kondigen.

Netwerk Duurzame Mobiliteit trekt de ironische kaart.

Waze laat je ook navigeren op waterwegen

De bekende en populaire navigatieapp Waze bracht dan weer zogezegd een nieuwe dienst op straat, ’t is te zeggen op het water. Ter gelegenheid van het nieuwe vaarseizoen kan je met Wave nu ook makkelijk op alle waterwegen navigeren, communiceerde de Nederlandse poot van het bedrijf. Zou wel zalig zijn, niet?

Nieuw: Wave, de extra service van Waze
(bron: twitter.com)

NMBS vervoert reizigers tegen 2021 enkel met de rijrichting mee.

De aankondiging van de NMBS in Metro deed menig wenkbrauwen fronsen. Serieus? En die universiteit van Silvirpa, al ooit van gehoord? (lees aprilvis in omgekeerde richting). Echte kenners weten natuurlijk ook dat Bart Temmerman niet de woordvoerder van NMBS is. Way to go NMBS!

Afbeeldingsresultaat voor trein nmbs

Klimaatactiviste Greta Thunberg gaat terug naar school

De jonge Zweedse milieuactiviste kondigde via social media aan dat ze voortaan terug de schoolbanken zal opzoeken in plaats van te spijbelen. Dat klonk als volgt: “Na alle gesprekken met de leiders die ik ontmoet heb, heb ik me nu gerealiseerd dat ze de klimaatcrisis onder controle hebben, ze begrijpen de noodsituatie en zijn klaar om te handelen. Daarom heb ik besloten om te stoppen met staken en voorgoed terug te gaan naar school.” Jammer genoeg geen aprilvis?

(bron: instagram.com)

Speel Snake op Google Maps

Google Maps lanceert naar jaarlijkse gewoonte op April Fools Day een game via hun eigen app. Vorig jaar nog konden bezoekers een week lang Waar is Wally spelen. Nu is Snake terug van weggeweest en kan je snaken door verschillende wereldsteden als Tokio, London, Sydney, etc. Hoe? Selecteer de hamburger linksboven en kies Snake uit de lijst. Heerlijk nostalgisch toch?

Snake via Google Maps

Alle Mobiflownieuwtjes rechtstreeks in je mailbox? 👉Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!