mobile-menu-open

Duurzaam naar deze duurzame zomerfestivals met Mobiflow

Nu de temperaturen de lucht inschieten, stijgt automatisch ook de festivalbarometer in ons land. Met Rock Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, etc. veroveren elk jaar de beste artiesten uit binnen- en buitenland onze festivalpodia. Maar niet enkel topartiesten lokken veel volk, ook het label van “duurzaam festival” wint elk jaar aan populariteit.

20/06/2019

“De ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden, met herbruikbare bekers en food trucks die steeds vaker enkel vegetarisch eten serveren.” Het is zowat het mantra geworden van bijna alle zomerfestivals. Sommige gaan zelfs voor 100 % plasticvrij of kiezen voor generatoren die enkel op zonnepanelen werken. En duurzaam ter plaatse geraken? Da’s een kolfje naar de hand van Mobiflow natuurlijk. De volgende festivals krijgen van ons alvast een duurzaamheidspluim.

Queen B(ike) op Dranouter festival

Handig zo’n fietsenstalling vlakbij de festivalweide

Een duurzaam festival betekent voor Dranouter dat wie met de fiets komt, tot vlakbij het festivalterrein mag parkeren. Weg met file- of parkeerstress en “hoera voor frisse pintjes” op de festivalweide… Wie graag ter plaatse een dutje wil doen na al dat feesten kan terecht op de groene camping, waar je je lege smartphone kan opladen aan oplaadpunten op zonne-energie. Ook de lockers worden er gevoed door zonnestralen. 😎

Elektro en energie op Paradise City

“Take me down to the paradise city, where the grass is green and the girls are pretty”. Het stond (door Axl Rose) al in de sterren geschreven dat het Paradise City festival in Perk een groen kantje zou krijgen. Zo zet het festival in op 100 % lokaal geproduceerd, biologisch voedsel en fairetrade-ingrediënten. En is er een circulaire camping waar je als kampeerder gerecycleerde spullen kan huren.

Green Guerrilla strijders op Sfinks

4 dagen feesten in een smeltkroes van diverse culturen en muziek? Daarvoor moet je eind juli in Boechout zijn. Jaarlijks vindt daar het Sfinks Mixed festival plaats, waar het duurzame imago van het festival verpersoonlijkt wordt door Green Guerrilla strijders. Zo’n 100 eco-warriors zien erop toe dat het afval juist gesorteerd wordt. Sfinks kiest ook bewust voor ecologische en biologische voeding. De groenten komen zelfs van een plukboerderij op een boogscheut van het festival.

Duurzaam shaken op Ubuntu

Met onder meer Rumba, Salsa, Soul en Reggae op het programma, kan je een behoorlijk potje shaken op het Ubuntu festival te Boom. Duurzaamheid wordt er naast andere headliners als solidariteit, toegankelijkheid en verdraagzaamheid naar voren geschoven. Deze waarden komen ook allemaal terug in de workshops, wereldmarktjes, muzikale optochten, vertellingen en documentaires die er op een belevende manier de revue passeren.

Benieuwd welke nieuwe mobiliteitsdienst binnenkort in onze app steekt? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief! 👇