mobile-menu-open

5 lenteschoonmaaktips voor je smartphone

Daar is de grote lenteschoonmaak weer: ramen lappen, de garage op orde zetten, de tuin klaarstomen voor het buitenseizoen, etc. Maar gun je smartphone ook eens een welverdiende föhnbeurt. Wij geven je 5 tips om slimme telefoon digitaal af te stoffen.

20/03/2019
  • Apps groeperen

Niks handiger dan je apps te bundelen in mapjes per categorie: games, social media, nieuws, zakelijk,  en natuurlijk ook mobiliteit. Handig om snel Waze en Mobiflow terug te vinden zonder 5 keer je telefoon te doorswipen. En apps die je vaak gebruikt, heb je maar beter snel bij de hand. Geef Mobiflow dus gerust dat welverdiende plaatsje in je dock 😉

  • Updates inschakelen

“Hé, die nieuwe emoji via WhatsApp komt precies niet door. Huh, biedt Mobiflow nu ook treintickets aan? Die dienst steekt er bij mij precies nog niet in…“ Herkenbaar? Dat komt doordat die apps nog niet geüpdatet zijn. Snel naar de Google Play Store of App Store om de laatste versie te downloaden dus. Je kan ook updates automatisch laten inschakelen via Instellingen, zo hoef je niet telkens manueel de laatste versie te downloaden.

  • Notificaties beheren

5 ongelezen berichten, 7 updates die klaarstaan, 141 onbeantwoorde mailtjes… Voor de ene zijn notificaties een handige functie, voor de andere zijn ze om gek van te worden. Gelukkig kan je ze ook op app-niveau beheren. Via Instellingen selecteer je makkelijk welke apps in welk scenario jou een notificatie mogen uitsturen. Zo zie je door de apps het bos weer.

  • Lite-versies gebruiken

Niet enkel frisdranken en ontbijtgranen bestaan in light-versies, ook de meest bekende apps lanceren tegenwoordig Lite-varianten. Daarmee bespaar je heel wat data en gaat je batterij langer mee. Spotify, Messenger, Instagram, etc. hebben al zo’n Lite-variant op de markt gebracht. Je vindt ze in de store naast de Weight Watchers-producten.

  • Ongebruikte apps verwijderen

Met tientallen apps op je telefoon waarvan je er maar een handvol maandelijks gebruikt, maak je van je slimme telefoon een lome stroomvreter. Geef je smartphone de nodige ademruimte en verwijder de apps die je toch niet meer gebruikt.

Omarm liever de all-in-one apps, zoals Mobiflow. Zo hoef je geen aparte apps van verschillende mobiliteitsdiensten te downloaden. Bus, trein, tram, taxi, deelfiets, elektrische laadpaal, etc. je hebt ze allemaal op zak met de Mobiflowapp. Benieuwd naar al onze diensten? Ontdek ze hier.